2008. október 9., csütörtök

zsidózás

"S most bizony durvul a helyzet. Mert a brooklyni zsidó pénzügyesek és a Wall Street-i yuppie-k mérhetetlen pénzsóvársága, telhetetlensége és felelőtlensége összeomlásba sodorta az amerikai pénzügyi világot."

"A vicc így szólt: mi a különbség a kommunizmus és a kapitalizmus között? Lényegében semmi. Mindkettőt a zsidók találták ki, csak az egyiket nekünk, a másikat meg önmaguknak…"

Ezt az idézetet nem a kurucinfóról szedtem le. Ez az idézet egy országos napilap online kiadásában található (lehet, hogy nyomtatásban is megjelent, de napilapot nyomtatva nem olvasok). Ez az idézet a Magyar Hírlap onlineon van. A szerző mellé meg az van írva, hogy Bayer Zsolt, meg az, hogy főmunkatárs

Nem vagyok olyan ember, aki ha megjátja leírva a zsidó szót, akkor rögtön antiszemitizmust kiállt. A zsidó népnek, vagy zsidó közösségnek, van múltja, van jelene, és remélhetőleg van jövője is. Teljesen természetes, ha beszélünk róluk. Ugyanúgy mint a romákról, az erdélyi magyarokról, vagy bármilyen nemzeti, vallási, vagy akármilyen csoportosulásról. Sok mindenre gondoltam a jelenlegi pénzügyi-, gazdasági válsággal kapcsolatban, de bevallom a zsidó szó valahogy nem jutott eszembe, sőt hüledezve olvastam Bayer cikkét, hogy bakker ennek az embernek aztán ténlyeg fóbiája van. Vagy valami mása, de hogy számomra hipergáz az egész az nem vitás. Valószínűleg a válság kirobbanásában okaként meg lehet nevezni, hogy bankárok, brókerek, gazdasági szakemberek, netán államok tisztviselői, vállalatvezetők stb. hibáztak. Nade zsidó bankárok, zsidó brókerek, zsidó gazdasági szakemberek? Nonszensz ez az egész, és felháborítónak tartom, hogy egy ilyen publicisztika megjelenik egy országos napilapban. 

Nincsenek megjegyzések: