2009. február 3., kedd

Kisebb parlament

Persze mindenhol kell húzni. Mármint a nadrágszíjon. Hogy mi lehet az oka, hogy újból napirendre vették a kisebb parlamentet? Egyrészt szerintem ez népszerűség hajhászás. Ugyanis ha parlamenti napirenden nincs, de a közvéleményben már évek óta elő előjön, hogy ez a képviselőszám bizony sok. Meg sok a költségtérítés is. Vagyis nem sok, csak a módja ahogy ahhoz jutnak, az kicsit irritáló.
Másrészt Gyurcsány javaslata, hogy csak listás választás legyen egyértelműen nekik kedvez. Ha ténylegesen parlamenti képviselők számát akarnák csökkenteni, és a költségcsökkentésen kívül nem lenne más szándék, akkor csak annyit kellene mondani, hogy osztva kettővel. Marad minden a régiben, csak fele annyi egyéni és fele annyi listás képviselői hely.
Jaj és eszembe jutott még egy. Mármint, hogy miért hozták elő ezt a témát. Hogy legyen miről beszélni, hogy ez legyen a napirenden, hogy ők formálják, ne pedig tőlük független életet éljen.
Én mindenesetre kíváncsian figyelem, hogy mi lesz belőle. Hogy lesz-e egyáltalán valami, vagy ahogy előkerült, úgy kerül vissza a süllyesztőbe.

Nincsenek megjegyzések: