2008. augusztus 25., hétfő

Mire fel

Én egy olyan ember vagyok, aki fürkészi a többi embert.
Hogy miért is? Nem tudom, így alakult. Talán, hogy jobban be tudjak illeszkedni a társadalomba? Hogy azáltal, hogy megismerem az embereket könnyebben és egyszerűbben tudjak alkalmazkodni? Igazából ez egy olyan kérdés, amit még nem tettem fel, és igazából a választ sem tudom.
Egy biztos, a fürkészés, és a következtetés levonás. Ugyanis a levont tapasztalatokból próbálok rendszert alkotni. Azaz sok kicsi rendszert, na meg persze tanulságot. Mert tanulság az mindig van. Meg kérdés is van. Azaz inkább kérdés van mindig, és tanulság általában. Mert nem minden kérdésre van válasz.
Minden embert más hajt. Engem azt hiszem a kíváncsiság, és a megismerés vágya. A többi ember ismeretének vágya. Ja meg persze saját magam ismeretének a vágya is. Talán az a legnehezebb.
Sokszor vonok le következtetéseket. Van, hogy megállják a helyüket, és hosszú távon is tudom alkalmazni. Sémákat alkotok, működési mechanizmus alapján. Sokszor nagyon is egyszerűek az emberek, és baromi könnyen kategorizálhatóak, és van, hogy semmiféle rendszer nem állítható fel, és pont az benne a csodálatos. Elsőre kábé ennyi.

Nincsenek megjegyzések: